Over mij

Na mijn VWO studeerde ik aan de Junior Academy in Amsterdam, waarna ik bij enkele reclamebureaus als art-director werkte. Sinds 2017 ben ik werkzaam als conceptontwikkelaar bij een communicatiebureau voor goede doelen. Ik combineer concept en vormgeving met het schrijven van teksten. In mijn werk ben ik altijd bezig geweest met beeld, compositie, vorm en kleur, maar dat vooral digitaal. 

 

Het werken met tastbare materialen zoals houtskool, verf of pastelkrijt trok me aan. Daarom besloot ik in 2013 het penseel op te pakken en een cursus portretschilderen te gaan volgen. De mens in al zijn vormen en kleuren is een oneindige inspiratiebron voor mijn schilderijen.

 

In de jaren die volgden ben ik steeds meer tijd en energie gaan steken in het schilderen. Het is voor mij een vorm van meditatie. Al schilderend, vergeet ik alles om me heen en verlies ik mezelf en mijn gedachten in de kleuren en de verf. Het mooiste vind ik als ik een mens van vlees en bloed tevoorschijn zie komen uit het platte vlak. Dat is een magisch momentje waar ik steeds weer naar streef.

 

Als dochter van een bloemenkweker groeide ik op tussen sprekende kleuren; dat zie je nu terug in mijn werk. Een van de mooiste complimenten die ik over mijn werk heb gehad is dat de kijker het gevoel had dat de persoon op het doek haar iets wilde vertellen. Mijn schilderijen geven op zijn best een intiem kijkje in de ziel en het karakter van de geportretteerde.